Blivande fotograf?Isac var hos mormor för några dagar sedan, och tog sitt första foto! Snyggt va? Vad det föreställer? Ja det är faktiskt mormor, åtminstone en bit av.

Ska snart gå å packa lite grejer för helgen. Än så länge är det ju ganska gott om tid.

Ha det!

Listigt!Nu har han kommit på det! Det går att köra en sådan här skapelse med bara ett ben! Nu är det slut på friden, Nu blir man uppknuffad på eländet så fort gräset vuxit någon cm! Nåja! Det går ganska bra, är rätt kul.

Har åkt runt i trädgården idag, faktiskt!

Och vet ni det går faktiskt att plocka blommor också. Ja på ett ben alltså!

Nu väntar jag bästa dotten snart. Vi ska ta en kopp kaffe och sladdra lite. Mysigt! Idag kan man faktiskt sitta ute utan att frysa eller blåsa bort.

Vååår
Våren står och väger och väntar på sommaren. I år är det så där mycket styvmorsvioler igen, som det är vissa år. Hela mattor av violer. Syns inte riktigt på bilden för i år kan jag inte klättra på berget och det är där, högt upp, som de trivs bäst.

Plantorna jag fick verkar ha tagit sig alla utom en. Det är ju ganska bra! Ska bli spännande att se Gojibären lite senare! Nu fattas det egentligen bara värme!

En glimt av sommaren?

 

Fick en glimt av sommar när vi var på vippen att "äta ute" häromkvällen. Men.... det blåste lite kallt, så vi väntade med premiären liite till. Det smakade gott inne när vi kom dit.

Härligt är det idag!

Äntligen, både sol, riktigt varmt och ingen blåst. Än. Har suttit en stund på trappen och sugit åt mig. Gonat mig i solen och tänkt på vilken fin familj jag har. Allihop!

Såg Dottdotts fina dansuppvisning igår.Kanonbra! Jag var modig och klarade hela trappan på kryckorna och hade Dott med som fallskärm, det kändes bra. Fick  träffa finaste också. Trevlig!

Sen gick vi och fick oss en bit !  Isacen hade koll på alla i lokalen och charmade! Provsmakade en hel del, det som inte föll på läppen föll på golvet!

Hemresa som finaste sommarkväll och extratur som på beställning! Det tackar man alldeles särskilt för! Händer minsann inte varje dag.

Ska ut en stund till på trappen nu. Vi ses!

Vackert väder men lite blåsigt
Har varit ut i rabatten och kollat nya plantorna. Ser bra ut över lag. En planta med prydnadsgräs står och tvekar, men för övrigt verkar det bra. So far.....

Hängpelargonerna har vuxit flera cm på några dagar. Roligt när det växer!

Den vackra bilden här ovanför fick jag av min svägerska. Den är från Öland, men kunde lika gärna vara härifrån. Strömmingen har vi gemensamt, ölänningarna och roslagens skärgård. Söder om Öland blir det sill.


Visst är hon söt? Det är några år sedan, ganska många, men hon är lika söt!

På tal om tidenMen tiden som har gått sedan den här bilden togs är drygt femtio år! Men..... trots att tiden går består det mesta (som synes), men infallsvinkeln blir lite annorlunda. Behöver inte alls vara dåligt!

En del saker blir bättre och tja, en del blir annorlunda. Förhoppningsvis har man lärt sig någonting i mellantiden. Om sig själv, om andra om vad som är värdefullt och vad man bara kan låta passera.
Mycket kan man le igenkännande åt.

Annika ringdeMin fotkompis från sjukhuset! Hon är också enbent, så vi pratade lite om hur vardagen är på ett ben. Den haltar lite kan man väl säga.

Men jag har första klassens uppassning här hemma kan man väl säga. Och dott som kämpar med att lysa upp mina dagar. Såååå jag ska inte klaga.... bara lite.

Nu kan jag åtminstone sova utan jättefoten i sängen, men jag vaknar när jag vänder mig och lyfter foten högt upp för att komma runt. Ja, det bliver bättre! Skönt för den andra foten som slipper kollidera med jättepaketet!

Idag är det inte skönt ute, blåsigt och temperatur runt 10 grader, men det är ganska bra väder för nyplanterade växter i trädgården. Måtte nu rådjuren hålla sig borta också!!HÄRLIGT VÄDERAlla dessa år och jag har aldrig lagt märke till lönnens blommor. Nu är det full blomning här, jättesöta små stjärnformade blommor och stora klasar.

Nåväl! Fantastiskt väder om man ska på Skansen t ex. Kan tänka att Lillskansen blir en av favoriterna. Hoppas nu att lillknatten har fått så stor värld att han har nöje av det! Annars är det bra för föräldrar också!

Minns både lyckade och mindre lyckade skansenresor, men det hör till.

Här hemma rustar vi för årets första gräsklippning. Kan tyvärr inte delta för ögonblicket av förståeliga skäl. Eller?

Känner mig tärande för ögonblicket fast gubben inget säger! Men har halvtid med foten just nu.


RSS 2.0