Pappa fyllde 90 år och bjöd på kalasDet blev ett väldigt lyckat kalas, med trevligt umgänge och god mat. Det enda var vädret som var blåsigt och regnigt, men vad gjorde väl det. Vi satt under tak!

Island fortsättning
Fantastiskt land, Island! Fast det började lite dåligt! Planet blev försenat vilket innebar att bussen som skulle hämta oss vid flygplatsen hade åkt! Vi fick tag på en trevlig taxiförare som kunde ta oss alla och bagaget. Han var så rar och körde oss till Blå lagunen där vi skulle bada på väg till hotellet. (Det var en upplevelse i sig) Sedan väntade han med bagaget i två timmar och körde oss sedan till hotellet. Det var väl någon mil. Under vägen underhöll han oss som guid och berättade om Island och grejer vi passerade och var jättetrevlig.  

Dagen efter blåste det och regnade och vi for iväg fär vi skulle rida (inte jag) och åka forsränning (inte jag). Det blev lyckat trots vädret och alla var nöjda. Tjejerna blev lite tveksamma när det visade sig att de måste ha våtdräkter och att det fanns en risk att ramla  ur flotten, men allt avlöpte väl och alla var nöjda.  

Vi var också på valsafari (utan valar) och på guidad tur inåt landet. Spännande land. Så var vi ute och åt middag några kvällar. På Island har de en jättebra taxi-service, kommer genast och rymliga bilar och serviceminded.  

Maten är mycket fisk-inriktat och jättegott. Roligt att smaka fisk tillagad på annat sätt än vi gör här i landet. Jättespännande inläggningar, paneringar och kryddningar!

Sista dagen stannade baby Isac och jag på hotellet några timmar medan övriga åkte på jeepsafari uppe i bergen.  

Ja så landade vi i Sverige igen på måndagen, rakt in i sommarvärmen! Det kändes fantastiskt efter det lite kärvare klimatet på Island!


Ett land jag gärna återvänder till!

IslandEn glad liten kille flög med oss till Island. Spännande med många människor och snälla tanter. Han somnade faktiskt före take off, ett bra sätt att ladda batterierna före allt spännande nytt!

Det var blåsigt och lite småkallt när vi landande på Island, men efter ett dopp i Blå lagunen var vi varma och redo att fortsätta resan.

Vi hade fått ett bra hotell i Reykjavik och det var skönt att komma i säng så småningom för strax efter åtta följande morgon skulle bussen gå till Eldhästar.Vädret var inte över sig! Blåst och rejäla regnskurar mellan varven. Inte utan att det kändes lite tråkigt för alla andra, som skulle rida! Men de fick på sig regnställ och hjälmar och så bar det iväg alltmedan Isac och jag kröp under tak på det närliggande hotellet.

Fortsättning följer!

RSS 2.0